A fenti naptár a következő, nyilvános megosztási linken beágyazható asztali naptárakba, mint a Thunderbird Lightning kiegészítőjébe, vagy az Outlook-ba, de minden olyan Naptárba is, mely képes kezelni az *.ICS kiterjesztést. Link: https://www.google.com/calendar/ical/magyarpredikaciok%40gmail.com/public/basic.ics

2014. október 11., szombat

Vizitáció Kelet-Magyarországon 2014.09.04-06 [Képekkel és 2 fontos hírrel]

2014. szeptember első hétvégéje piros betűs ünnep volt a Piusz közösség kelet-Magyarországi hívei számára, mert a közösség életében először látogatott elöljáró Budapesten túlra. Pedig Miskolcon 2009. október 18-a óta vannak rendszeresen tradícionális - tridenti - rítusú szentmisék a Piusz közösség által bemutatva, de közben Debrecenben is alakult egy közösség, akiket ellátnak, mert egyéb okok miatt tridenti rítusú szentmise nélkül maradt ez a közösség.

Kedves hívek!

Pasztorális úton voltam Kelet-Magyarországra, 2014. szeptember 4-6. A Szent X. Piusz Papi Testvériség terjeszkedik Kelet-Magyarország felé. Papp Péter atya Kelet-Magyarországról, egy Debrecen melletti városból származik és már három éve tartózkodik a Jézus Szíve Szemináriumban,  a Bajorországi Zaitzkofenben, hogy tanulmányait a tradíció szerinti teológiával egészítse ki.

Az atyával látogattam el Miskolcra és Debrecenbe, ahol megismerkedhettem két 20-20 főből álló, a Szent hagyománynak elkötelezett csoporttal.

Mindkét városban szentmisét mutathattam be, a szentbeszédet Papp atya fordította németről magyarra. A hívek megismerték a Szent tradíciót és kifejezték kívánságukat, hogy a Szent X. Piusz Papi Testvériség által legyenek pasztorálva. Ez ma még ritka rendszerességgel történik, de remélem, hogy hosszabb távon egyre sűrűbben fog megvalósulni.

A szent hagyomány iránti ébredést Kelet-Magyarországon egy fiatal megtértnek a szavaival lehetne talán a legjobban kifejezni: "Megvallom, hogy hittan tudásom még talán hiányos, de az első Tridenti Szentmisén a lelkem mélyen el lett ragadtatva és felismertem, hogy ez az igazi katolikus szentmise!"

Isten áldja meg Magyarországot és vezesse az embereket az igazi katolikus hitélet forrásához!

Pater Stephan Frey
tartományi elöljáró
Ausztria
Szent X. Piusz Papi Testvériség

Megjegyzés:
A szeptemberi látogatás a Piusz Papi Testvériség védőszentje, Szent X. Piusz pápa ünnepén [Szeptember 4.] történt, így különösen nagy megtiszteltetésnek vették a meglátogatott közösségek. Jelenleg három nagyvárosban [Budapest, Miskolc, Debrecen] lát el szolgálatot és mutat be szentmisét. Miskolcon most fogjuk Október 18-én ünnepelni a Piusz közösség által bemutatott első szentmise ötödik évfordulóját.


Deo gratias! Istennek legyen hála!

Fontos hírek:
  1. Tegnap [2014.10.09.] kaptam a hírt, hogy idén Októberben megkezdte első éves tanulmányait a Piusz Papi Testvériség Bajorországi [Zaitzkofen] Jézus Szíve Papi Szemináriumban egy budapesti fiatalember, aki már diplomásként jelentkezett a hivatásra.
  2. Másik fontos hír, hogy újabb [késői szentelésű, Veszprémi Egyházmegyés] atya kezdi meg a szemináriumban felkészülését a római-katolikus Anyaszentegyházunk 1970 előtti teológiájából, hogy a Szent Tradíció szerint végezhesse hivatását. Remélhetően hamarosan Magyarországi szolgálaton láthatjuk és segíthetjük pasztorális tevékenységét.
Deo gratias! Istennek legyen hála!